هیاهوی قاره‌ها برای فتح جهان/ پیش درآمد جام جهانی در کاخ تزارها + برنامه کامل

دهمین دوره جام کنفدراسیون‌ها، کشور روسیه را بیش از پیش در حال و هوای جام‌جهانی آینده قرار می‌دهد.

به گزارش مازند اسپرت (مازند ورزش)،وقتی فیفا سال ۱۹۹۲ تصمیم گرفت جامی با حضور قهرمانان رقابت‌های ملی را برگزار کند، هدف از چنین طرحی سودآوری بیشتر از قبال برگزاری یک تورنمنت شیک ارزیابی شد.

طولی نکشید که پس ازبرگزاری ۲ دوره اول به شکل نصفه و نیمه، فدراسیون جهانی فوتبال علاوه بر صحه گذاشتن بر پیش‌ داوری اولیه فوتبالدوستان، تصمیم گرفت این جام را به شکل پرزرق و برق‌تری و با عنوان فعلی‌اش(جام کنفدراسیون‌ها) از سال ۱۹۹۷ و هر ۲ سال برگزار کند؛ ایده‌ای که بعدها تکامل یافت و هر ۴ سال یک بار در سال قبل از جام‌جهانی در کشور میزبان جام‌جهانی برگزار شد.

 در چنین بستری از روز شنبه پیش‌رو، شاهد دهمین دوره برگزاری جام‌ کنفدراسیون‌ها با شرکت ۸ تیم از هر ۶ قاره دنیا در ۴ شهر روسیه به نام‌های کازان،سوچی، سن‌پترزبورگ و مسکو خواهیم بود.

تاریخی باشکوه

غیر از ۲ دوره اول که با قهرمانی آرژانتین و دانمارک در سال‌های  ۱۹۹۲ و ۱۹۹۵ در عربستان به پایان رسید از سال ۱۹۹۷ این رقابت‌ها با نام فعلی، قهرمانان خود را شناخت. برزیل در سال ۱۹۹۷ با برتری ۶ بر صفر مقابل استرالیا اولین قهرمان جام با نام فعلی‌اش نام گرفت. برتری مکزیک بر برزیل در بازی نهایی سال ۱۹۹۹ و قهرمانی این تیم یک شگفتی بزرگ بود. فرانسه سال ۲۰۰۱ در فینال یک بر صفر ژاپن را شکست داد و برجام بوسه زد. رقابت‌های سال ۲۰۰۳ با یک درام پایان یافت؛ مرگ مارک ویوین‌فو در اواخر بازی نیمه‌نهایی بین کامرون و کلمبیا. کامرون در آن بازی پیروز شد و در فینال به فرانسه آماده باخت اما خبری از شادی نبود. سال ۲۰۰۵ برزیل در یکی از برزیلی‌ترین روزهایش ۴ بریک آرژانتین را شکست و در آلمان جشن قهرمانی گرفت. سال ۲۰۰۹، زردها با یک بازگشت بزرگ، آمریکا را از رسیدن به بزرگترین افتخار فوتبالی‌اش بازداشتند و با برتری ۳ بر ۲  جام را بالای سر بردند؛ کاری که ۴ سال بعد در خانه و با برتری ۳ بر صفر مقابل اسپانیای ۱۰ نفره آن زمان شکست‌ناپذیر تکرار کرد ند تا با ۴ قهرمانی بالاتر از فرانسه که ۲ بار قهرمان شده پرافتخارترین تیم جام نام بگیرند.

 سال گرم

امسال اما از برزیل خبری نیست. قهرمانان ۶ قاره به اضافه میزبان و فاتح جام‌جهانی ۲۰۱۴ در ۲ گروه ۴ تیمی از روز شنبه مدت ۱۵ روز( از ۲۷ خرداد تا ۱۱ تیر) برای جام می‌جنگند. در گروه اول، روسیه میزبان با پرتغال، نیوزیلند و مکزیک پنجه در پنجه می‌اندازد و گروه دوم شامل کامرون، شیلی، استرالیا و آلمان است.

 میزبان در گروهی متوازن

روسیه نه می‌تواند خوشحال باشد و نه ناراحت. پرتغال پس از قهرمانی ناباورانه در یورو ۲۰۱۶ با کریس رونالدو (عامل اصلی دوازدهمین قهرمانی رئال مادرید در لیگ قهرمانان اروپا) یک مدعی جدی است؛ به خصوص اینکه فرناندو سانتوس، سرمربی برزیل اروپا،هدف تیمش را قهرمانی نامیده است. مکزیک هم همیشه حداقل در جام کنفدراسیون‌ها یک مدعی نامیده می‌شود. پس روسیه اصلا کار آسانی پیش‌ روی خودش نمی‌بیند. گروه دیگر این رقابت‌ها به ظاهر برای آلمان قهرمان جهان دشوار نیست. کامرون از روزهای اوجش فاصله دارد؛ هر چند در فینال جام‌ملت‌های آفریقا مقابل مصر قدرتش را نشان داد. شیلی به عنوان قهرمان ۲ دوره اخیر کوپا آمه‌ریکا حالا که مزه افتخار در رده ملی را چشیده، قصد دارد یک عنوان بین‌المللی را کسب کند و استرالیا، قهرمان جام‌ملت‌های آسیا هم همیشه مقابل بزرگان خوب مقاومت کرده است. آلمان جوان شده یواخیم لو که به اندازه یک تیم کامل، بازیکن بزرگ خودش را در اختیار ندارد، انگار این رقابت‌ها را محلی برای سنجش توانایی‌های بازیکنانش می‌داند؛ هرچند با توجه به آنچه از ذات فوتبالش سراغ داریم، وقتی پای افتخار وسط باشد، ژرمن‌ها برای کسب یکی از معدود جام‌های خالی مانده در ویترین افتخاراتش اصلا کوتاه نمی‌آیند.

 ستاره‌ بزرگ جام

 قطعا بزرگترین ستاره جام، کریس رونالدوی پرتغالی نام دارد. او با به ثمر رساندن ۱۰ گل ۵ بازی آخر رئال مادرید نقش مهمی در قهرمانی سفیدها در لیگ قهرمانان اروپا داشت و اگر در جام کنفدراسیون‎‌ها هم با آن مدل موی جدیدش بدرخشد، دیگر بعید است رقیبی برای کسب پنجمین توپ طلایش در پایان سال جاری میلادی داشته باشد. او کاپیتان تیمی با جوانانی مانند سیلوا، دانیلو، گومز و گوئرروست و البته باتجربه‌هایی مثل پاتریشیو،آلوز، موتینیو و ویلیام کاروالیو هم برای کاپیتان نعمتی هستند.

یک جین جوان

غیر از نویر و رویس که به دلیل آسیب‌دیدگی فرصت همراهی آلمان در جام کنفدراسیون‌ها را به دست نیاورده‌اند، قهرمان جهان ستارگان دیگری را هم در اختیار ندارد؛ افرادی مثل مولر، اوزیل و هوملس. در این شرایط کاپیتان تیم لو کسی نیست غیر از دراکسلر تنها ۲۳ ساله! باید دید امثال لنو یا تراشتگن در دروازه،هکتور، پلاتنهارت، رودیگر در خط دفاعی، برنت، دمیرباری، دمه، گروتسکا، اشتیندل در خط میانی و واگنر، ورنر و یونس در خط حمله، نسل جدید فوتبال آلمان را روسفید می‌کنند یا نه.

پدیده‌ها و ستارگان سایر تیم‌ها

براوو، ویدال، وارگاس، بوسه‌خور، گوئیترس، مدل و خارا از جمله بازیکنان تاثیر‌گذار شیلی نام دارند. در استرالیا با بازیکنان احتمالا تعیین‌کننده‌ای مانند سینزبری، رایان، لونگو، تیم کیهیل وجورجیج مواجه خواهیم شد.کامرون تیم یکدست و هماهنگی دارد و از ستاره بزرگی بهره نمی‌برد؛ درست مانند مکزیک اما با این تفاوت که رافا مارکز، هنوز به عنوان ستون اصلی سبزها مطرح است و در این جام هم بازوبند کاپیتانی مردان آزتک را به بازو می‌بندد.

نیوزیلند می‌تواند با بازی منسجم و گروهی همه را غافلگیرکند و البته روسیه چه به عنوان میزبان و چه در نقش تیمی تکامل یافته، اصلا قابل پیش‌بینی نیست. از آکینفیف باتجربه در دروازه گرفته تا پلوز و گولونشکوف در خط دفاعی و ژیرکوف، سمدوف و یورکین در امور تهاجمی، استانیسلاو چرچتسوف، دروازه‌بان سابق و سرمربی فعلی تیم ملی روسیه تیم خوبی را تدارک دیده و موظف است قدرت میزبان جام‌جهانی را از همین رقابت‌ها نشان دهد.

گروه‌بندی و برنامه کامل جام

تیم‌های حاضر در این دوره از جام کنفدراسیون‌ها در دو گروه تقسیم شده‌اند.

گروه A: روسیه، نیوزیلند، پرتغال و مکزیک

گروه B: کامرون، شیلی، استرالیا و آلمان

برنامه کامل دهمین دوره این رقابت‌ها به شرح زیر است:

۱۷ ژوئن ۲۰۱۷ (۲۷ خرداد)

روسیه – نیوزیلند (گروه A)، ساعت ۱۹:۳۰

۱۸ ژوئن ۲۰۱۷ (۲۸ خرداد)

پرتغال – مکزیک (گروه A)، ساعت ۱۹:۳۰

کامرون – شیلی (گروه B)، ساعت ۲۲:۳۰

۱۹ ژوئن ۲۰۱۷ (۲۹ خرداد)

استرالیا – آلمان (گروه B)، ساعت ۱۹:۳۰

 ۲۱ ژوئن ۲۰۱۷ (۳۱ خرداد)

روسیه – پرتغال (گروه A)، ساعت ۱۹:۳۰

مکزیک – نیوزیلند (گروه A)، ساعت ۲۲:۳۰

 ۲۲ ژوئن ۲۰۱۷ (اول تیر)

کامرون – استرالیا (گروه B)، ساعت ۱۹:۳۰

آلمان – شیلی (گروه B)، ساعت ۲۲:۳۰

۲۴ ژوئن ۲۰۱۷ (۳ تیر)

مکزیک – روسیه (گروه A)،‌ ساعت ۱۹:۳۰

نیوزیلند – پرتغال (گروه A)، ساعت ۱۹:۳۰

۲۵ ژوئن ۲۰۱۷ (۴ تیر)

آلمان – کامرون (گروه B)، ساعت ۱۹:۳۰

شیلی – استرالیا (گروه B)، ساعت ۱۹:۳۰

دو تیم اول از هر گروه راهی مرحله حذفی (نیمه نهایی) می‌شوند و صدرنشین گروه A در تاریخ ۲۸ ژوئن (۷ تیر) به مصاف تیم دوم گروه B خواهد رفت. همچنین در تاریخ ۲۹ ژوئن (۸ تیر) هم دیگر بازی مرحله نیمه نهایی میان تیم‌های صدرنشین گروه B و تیم دوم گروه A برگزار خواهد شد. بازی‌های این مرحله از ساعت ۲۲:۳۰ آغاز خواهند شد.

بازی رده‌بندی برای تعیین تیم‌های سوم و چهارم تورنمنت، در تاریخ ۲ جولای (۱۱ تیر) و از ساعت ۱۶:۳۰ (به وقت تهران) میان تیم های بازنده مرحله نیمه نهایی برگزار خواهد شد. در همین تاریخ و از ساعت ۲۲:۳۰ هم بازی فینال برگزار خواهد شد.

/تسنیم