دو طلا و سه برنز مازنی ها، تاریخ کشتی ایران را تغییر داد!

در اولین رده سنی مسابقاتی کشتی خیره کننده ترین هستیم و هر بار پس از یک رقابت معتبر اطمینان می یابیم که آینده مان را ساخته ایم.

به گزارش مازند اسپرت (مازند ورزش)،این بار در زاگرب کرواسی این مازندران بود که ایران را قهرمان جهان کرد. هفت عضو تیم از ۱۰ نفر مازنی بودند، نیما صادقی داور بود و سید مراد محمدی و تقی داداشی مربی و پنج تن از مدال آوران هم از نفرات استان بودند تا ایران نتیجه ای تاریخی بگیرد.

تیم ملی کشتی آزاد نوجوانان کشورمان با کسب ۳ مدال طلا، یک نقره و ۳ برنز بعنوان قهرمانی رقابت های کشتی آزد نوجوانان جهان در کشور کرواسی رسید.

تیم ایران با ۳ مدال طلای رحمان عموزاد خلیلی، علیرضا عبداللهی و امیرحسین زارع در اوزان ۴۵، ۹۲ و ۱۱۰ کیلوگرم، یک مدال نقره محمدرضا قیاسی در وزن ۸۰ کیلوگرم، ۳ مدال برنز سید عرفان جعفریان، علی اکبر فضلی و محمد کریمی در اوزان ۵۱، ۶۰ و ۶۵ کیلوگرم و با کسب ۱۵۲ امتیاز بعنوان قهرمانی رسید، پس از تیم ایران تیم های آمریکا و روسیه به ترتیب با کسب ۱۳۲ و ۱۱۶ امتیاز دوم و سوم شدند.

قهرمانی تیم ایران در حالی بدست آمد که این تیم در سال ۱۹۹۶ در کشورمان به عنوان قهرمانی رسیده بود و پس از ۲۲ سال و برای اولین بار در خارج از ایران این عنوان قهرمانی بدست آمد.

نتایج کشتی گیران مازنی کشورمان در این رقابت ها به شرح زیر است:

در وزن ۴۵ کیلوگرم رحمان عموزاد خلیلی بهشهری در دور نخست با نتیجه ۱۲ بر صفر توماس فیشر از سوئیس را شکست داد. وی در دور بعد مقابل جیگور سارانتویا از مغولستان با نتیجه ۱۱ بر صفر به پیروزی رسید و راهی مرحله نیمه نهایی شد. عموزاد در این مرحله با نتیجه ۹ بر یک احمد یوکسل از ترکیه را مغلوب کرد و به دیدار فینال راه یافت. عموزاد خلیلی در دیدار فینال نیز با نتیجه ۵ بر صفر مقابل رافائل هاروتونیان از ارمنستان به پیروزی رسید و به مدال طلا دست یافت.

در وزن ۴۸ کیلوگرم مهدی ویسی کلاردشتی در دور نخست مقابل ویپول تورات از هند با نتیجه ۱۰ بر صفر به پیروزی رسید. وی در دور بعد نیز آلین سیورسی از مولداوی را با نتیجه ۱۰ بر صفر مغلوب کرد. ویسی در مرحله بعد مقابل علی حسن امیرلی از آذربایجان با نتیجه ۴ بر ۳ شکست خورد و با توجه به حضور این کشتی گیر در دیدار فینال، وی به گروه بازنده ها رفت. ویسی در این گروه مقابل کایسه ای تانابه از ژاپن با نتیجه ۴ بر ۴ به پیروزی رسید و راهی دیدار رده بندی شد. وی در این دیدار مقابل گئورگی گگلاشویلی از گرجستان با نتیجه ۴ بر ۲ شکست خورد و پنجم شد.

در وزن ۵۱ کیلوگرم سید عرفان جعفریان جویباری پس از استراحت در دور اول، در دور دوم مقابل اسرائیل بایتازایف از روسیه با نتیجه ۱۰ بر صفر به برتری رسید. وی در دور سوم مقابل اشرف کریم زادا از آذربایجان با نتیجه ۱۰ بر صفر پیروز و راهی مرحله نیمه نهایی شد. جعفریان در این مرحله در یک کشتی نزدیک با نتیجه ۲ بر ۲ مغلوب ماتئو راموس از کشور آمریکا شد و به دیدار رده بندی رفت. وی در دیدار رده بندی با نتیجه ۱۰ بر صفر لوآنیس مارتیدیس از یونان را مغلوب کرد و صاحب مدال برنز شد.

در وزن ۶۰ کیلوگرم علی اکبر فضلی اهل بهشهر در دور اول علی بیگ علی بیگوف از بحرین را با نتیجه ۹ بر یک شکست داد. وی در دور دوم مقابل حمزه آلاجا از ترکیه با نتیجه ۱۰ بر صفر مغلوب شد و با توجه به حضور این حریف ترک در دیدار فینال، فضلی به گروه بازنده ها رفت. وی ابتدا در این گروه لاسای مختارولی از قزاقستان را با نتیجه ۸ بر یک مغلوب کرد و در کشتی بعد نیز مقابل مونخ اوچیر از مغولستان با نتیجه ۱۰ بر صفر به پیروزی رسید و راهی دیدار رده بندی شد. فضلی در این دیدار مقابل شامیل مامدوف از روسیه با نتیجه ۱۸ بر ۸ به پیروزی رسید و صاحب مدال برنز شد.

در وزن ۶۵ کیلوگرم محمد کریمی آملی در دور نخست کریستوفوروس لویزیدیس از یونان را با نتیجه ۱۲ بر ۲ مغلوب کرد. وی در دور بعد سولدوخو اولونبایار از مغولستان را با نتیجه ۱۰ بر صفر از پیش رو برداشت. کریمی در دور بعد مقابل ساتو ماساکی از ژاپن با نتیجه ۶ بر ۵ به پیروزی رسید و راهی مرحله نیمه نهایی شد. وی در این مرحله مقابل توران بایراموف از آذربایجان با نتیجه ۸ بر ۲ شکست خورد و راهی دیدار رده بندی شد. کریمی در این دیدار نارک هاروتونیان از ارمنستان را با نتیجه ۱۰ بر ۵ شکست داد و به مدال برنز رسید.

در وزن ۷۱ کیلوگرم محمد نخودی جویباری پس از استراحت در نخست، در دور دوم مقابل شینوسوکه سوواما از ژاپن با نتیجه ۵ بر ۳ مغلوب شد و با توجه به شکست کشتی گیر ژاپنی، نخودی از دور رقابت ها کنار رفت.
البته شکست نخودی کاملا مصلحتی بود و صرفا بدین خاطر مغلوب شد که احیانا در دور بعدی با رقیب رژیم اشغالگر قدس روبرو نشود چرا که در صورت عدم رویارویی طبق تهدید اتحادیه جهانی کشتی همه اعضای تیم مجبور به بازگشت می شدند و تیم ایران اخراج می شد.

در وزن ۱۱۰ کیلوگرم امیرحسین زارع آملی در دور اول مقابل کیانگ لی از چین با نتیجه ۱۱ بر صفر به برتری دست یافت. وی در دور دوم استویان یوردانوف از بلغارستان را با نتیجه ۱۰ بر صفر از پیش رو برداشت و راهی مرحله نیمه نهایی شد. زارع در این مرحله مقابل اسلام اصلان گریویچ از آذربایجان با نتیجه ۱۰ بر صفر به برتری رسید و به دیدار فینال راه یافت. وی در دیدار نهایی دانیل کرکولیت از آمریکا را با نتیجه ۷ بر ۴ شکست داد و به مدال طلا دست یافت.

این بهترین مازندران ممکن نبود، باز هم می توانستیم نفر داشته باشیم و عنوان؛ کسی قانع نیست و این خبری خوش برای کشتی استان است که لحظه ای نمی ایستد و از هر گوشه و کنارش یکی برای درخشش برمی خیزد.

به تمام مازندرانی ها تبریک می گوییم و امیدواریم این پیروزی ها صد چندان شود.

جز سپاس از ثمربخش رئیس هیات کشتی استان و مجموعه همکارانش در این هیات و مربیان سازنده و توانای استان که چنین دلاورانی را ساخته اند چه می توان گفت. ممنون که نمی گذارید کشتی مازندران جلوه این دیار بماند.