نخستین ملی پوش و اولین مدال آور ما را بیشتر بشناسید!

نخستین دوره قهرمانی جهان در سال ۱۹۷۳ در کره جنوبی برگزار شد که اولین دوره های این رقابتها در ۲ وزن ۶۴- و ۶۴+ کیلوگرم انجام شد و با گذر زمان و پیشرفت در تکواندو اینک ۸ وزن مردان و ۸ وزن زنان پیگیری می شود.

به گزارش مازند اسپرت (مازند ورزش)،در اولین تحلیل حضور  تکواندوکاران مازنی در تیم ملی کشورمان از قهرمانی جهان که قدمت ۴۴ ساله دارد آغاز کرده و در آن به نخستین عضو ملی پوش، اولین مدال آور جهانی و … اشاره میکنیم.

نخستین دوره قهرمانی جهان در سال ۱۹۷۳ در کره جنوبی برگزار شد که اولین دوره های این رقابتها در ۲ وزن ۶۴- و ۶۴+ کیلوگرم انجام شد و با گذر زمان و پیشرفت در تکواندو اینک ۸ وزن مردان و ۸ وزن زنان پیگیری می شود.
اولین حضور ایران برای شرکت در رقابتهای قهرمانی جهان در سال ۱۹۷۵ بوده که در دومین دوره مسابقات به کره جنوبی رفت و تک مدال برنز ربیع زاده را  کسب کرد. سابقه حضور ایران در رقابتهای جهانی از سال ۱۹۷۳ تا  ۲۰۱۵  (۱۳۵۴-۱۳۹۴) با کسب ۵۰ مدال (۱۴ طلا، ۱۸ نقره و ۲۰ برنز ) بوده است. در این میان ایران برای ۵ دوره در سالهای ۱۹۷۷ (آمریکا)، ۱۹۸۲ (اکوادور)، ۱۹۸۷ (اسپانیا)، ۱۹۹۳(نیویورک) حضور پیدا نکرد.

ایران در۱۸ دوره حضورش سال ۲۰۱۱ در کره جنوبی،  کره ای ها را که در ۱۹ دوره قهرمانی بلامنازع قهرمان این رقابتها بودند سکوی نخست جهان را از چنگش در آورد و به عنوان اولین رقیب جهانی مقابل کره ایها قرار گرفت و در ۲۰۱۱ با هدایت رضا مهماندوست با ۳ طلا، یک نقره و ۲ برنز به قهرمانی رسید. ۲۰۱۵ در روسیه با مقانلو برای دومین بار قهرمانی اش را تکرار کرد.

اما حضور تکواندوکاران مازندرانی و اعزامشان به رقابتهای جهانی طبق آمار ۱۰ دوره در آقایان و ۴ دوره در بانوان است که در ۱۸ دوره حضور ایران در رقابتهای جهانی بی نظیر است که مازنی ها ۱۳ دوره تیم ملی را همراهی کرده باشند و پا به مسابقات جهانی بگذارد این تنها یک رویداد از اعزام مازنی ها به مسابقات برون مرزی است در روزهای آتی که به تحلیل حضور مازنی ها در رده های مختلف آسیایی و جهانی بپردازیم قطعا به توان و پتانسیل تکواندوکاران مازنی پی خواهیم برد.

اولین هوگوپوش مازنی که در جوار تیم ملی به این رقابتها اعزام شد خسرو یحیی نژاد در وزن ۶۷- کیلوگرم  بود که در سال ۱۹۸۵ ( ۱۳۶۴) مبارزه در کره جنوبی را تجربه کرد که جزء هفتیمن دوره برگزاری این بازی ها بوده است ،  یحیی نژاد از کسب مدال در این اعزام دست خالی بازگشت.

 

هفتمین دوره مسابقات قهرمانی جهان ۱۹۸۵/سئول – کره جنوبی

 

در دهمین دوره مسابقات قهرمانی جهان در سال ۱۹۹۱ در آتن سیروس رضایی به عنوان دومین تکواندوکار مازنی در وزن ۵۴- کیلوگرم اعزام شد و تک مدال کاروان ایران را به رنگ برنز کسب کرد و به عنوان اولین مدال آور مازنی ها نامش ثبت شد
دهمین دوره مسابقات قهرمانی جهان ۱۹۹۱/آتن-یونان

فیض اله نفجم سومین تکواندوکار مازنی و دومین هوگوپوش وزن اولی که در ۵ دوره جهانی شرکت کرد،  اولین سابقه حضورش برمیگردد به سال ۱۹۹۵ ( ۱۳۷۴ – فیلیپین)  دوازدهمین دوره مسابقات جهانی در فیلیپین – مانیل و  پس از اولین تجربه در مانیل در اعزام های ۱۹۹۷(هنگ کنگ)- ۲۰۰۱ (کره جنوبی)– ۲۰۰۳ (آلمان)و ۲۰۰۵ (اسپانیا-مادرید)  شرکت کرد

نفجم دومین مدال مازندرانی ها و نخستین مدال نقره  را در مادرید اسپانیا  در ۲۰۰۵ بدست آورد.

دوازدهمین دوره مسابقات قهرمانی جهان ۱۹۹۵/مانیل-فیلیپین
سیزدهمین دوره مسابقات قهرمانی جهان ۱۹۹۷/هنگ کنگ-چین

پانزدهمین دوره مسابقات قهرمانی جهان ۲۰۰۱/جوجو-کره جنوبی

شانزدهمین دوره مسابقات قهرمانی جهان ۲۰۰۳/گارمیش باخ-آلمان

هفدهمین دوره مسابقات قهرمانی جهان ۲۰۰۵/مادرید-اسپانیا

یاسین اکبرنتاج پسر بابلی از مازندران  در وزن ۵۸- کیلوگرم در سال ۲۰۰۱ به کره جنوبی شرکت کرد درحالی که بدون مدال بازگشت اما حضورش در  جهانی همراه با تیمی بود که نام ایران برای نخستین بار در رقابتهای جهان چنان درخشید که چشم بادامی ها از رسیدن به سکوی قهرمانی بازماندند

بیستمین دوره مسابقات قهرمانی جهان ۲۰۱۱/گیونگجو -کره جنوبی
از مازندران ۲ تکواندوکار دیگر در بخش آقایان به رقابتهای جهانی اعزام شدند که با حضورشان در تیم ملی القاب سونامی تکواندو جهان و پسر غیرقابل پیش بینی را به خود اختصاص دادند.
فرزان عاشورزاده از عباس آباد و ابوالفضل یعقوبی از جویبار در وزنهای ۵۸- و ۶۳- کیلوگرم همراه با تیم ملی به روسیه اعزام شدند و  در بیست و دومین دوره رقابتهای جهانی ۲۰۱۵ عاشورزاده مدال طلا و یعقوبی با مدال برنز ۲ مدال ارزشمند را برای ایران و مازندران بدست آوردند، همین تکواندوکاران در جهانی ۲۰۱۷ به موجو رفتند ولی موفق به کسب مدال نشدند
بیست و دومین دوره مسابقات قهرمانی جهان ۲۰۱۵

بیست و دومین دوره مسابقات قهرمانی جهان ۲۰۱۵

در بخش بانوان، اولین اعزام ها از سال ۲۰۰۳ (۱۳۹۲ ) یعنی از شانزدهمین دوره برگزاری مسابقات جهانی آغاز شد و مازندران تنها یک نماینده در اعزام به این مسابقات داشت که آنهم سوسن حاجی پور بوده که اولین حضورش در سال ۲۰۰۹ (۱۳۸۸ ) در وزن ۶۲- کیلوگرم، بعد از آن در سال ۲۰۱۱(۱۳۹۰) و ۲۰۱۳(۱۳۹۲) در وزن ۵۷- کیلوگرم اعزام شد ،  در کارنامه ورزشی حاجی پور با وجود داشتن مدالهای ارزشمند اما جای خالی مدال جهانی را میتوان در آن حس کرد. پس از حاجی پور ، مازندران با وجود حضور زهرا پوراسماعیل خیالش راحت شد تا جایگزین تنها بانوی جهانی را داشته باشد پوراسماعیل در ۲۰۱۷ به موجو اعزام شد و نخستین حضورش در جهانی را در  رده بزرگسالان تجربه کرد ولی موفق به کسب مدال در بین بهترینهای جهان نشد.
مازندران در سابقه حضور تیم ملی کشورمان در رقابتهای جهانی ۴ مدال را به نام خود ثبت کرده است، که  نام فرزان عاشورزاده در بین ۱۴ تکواندوکار مدال آور طلای کاروان ایران  است
فیض اله نفجم نامش در ۱۸ هوگوپوش ایرانی است که مدال نقره جهانی کسب کردند و ابوالفضل یعقوبی و سیروس رضایی در بین ۲۰ مدال آور برنز برای تیم ملی ایران می باشد

در طول تاریخ حضور تکواندوکاران در جهانی هادی ساعی، فیض اله نفجم و یوسف کرمی با ۵ دوره عضویت در تیم ملی و حضور در این رقابتها رکورددار می باشند.