روح اله یزدانی الندانی : چشم انداز روشنی از این رشته داریم /تکبال راهی برای افزایش مهارت فوتبالیستها
تکبال رشته ای است که این روزها در استان مازندران هم به محبوبیت خاصی رسیده است. تکبال رشته ای از خانواده فوتبال می باشد که با توپ فوتبال در سالن ورزشی ، زمین ساحلی، چمن مصنوعی و طبیعی انجام می شود.
به گزارش مازند اسپرت (مازند ورزش)،تکبال رشته ای است که این روزها در استان مازندران هم به محبوبیت خاصی رسیده است. تکبال رشته ای از خانواده فوتبال می باشد که با توپ فوتبال در سالن ورزشی ، زمین ساحلی، چمن مصنوعی و طبیعی انجام می شود.
تکبال شیکترین و تکنیکی ترین نوع خانواده فوتبال است. هیچ ارتباط بدنی بین بازیکنان وجود ندارد و طبق قوانین رسمی آن، لمس بدن بازیکنان با تجهیزات خطا است، در نتیجه خطر آسیب دیدگی در این رشته بسیار کم است.
تکبال پس از سالها محاسبات ریاضی و فیزیکی و آزمایشهای تجربی با رویکرد علمی توسعه یافته است. تمام عناصر تکبال به شکلی طراحی شده بودند که توپ همیشه برای بازیکنان در جریان باشد. این چرخش های توپ بازیکنان را مجبور می کند هر ۲-۳ ثانیه توپ را کنترل و لمس کنند. در نتیجه تعداد بسیار زیادی لمس توسط بازیکنان در مدت زمان بسیار کوتاهی انجام می شود.
تکبال رقیب فوتبال نیست. برعکس، این یک رشته پایه برای فوتبال است که می تواند مهارت های بازیکنان را ارتقا بخشد و به تسلط توپ بپردازد. فعالیت در این رشته این کمک را به بازیکن می کند تا با اعتماد به نفس بیشتری بازی کند و تصمیم گیری سریع تری را انجام دهد و در نهایت شما را به یک بازیکن مطمئن تر، تکنیکی تر و ماهر تبدیل کند.
مسابقات رسمی تکبال بصورت یک، دو یا سه نفره با بازی روی یک میز خمیده که مخصوص این رشته طراحی شده انجام میشود که بازیکنان با حداکثر ۳ضربه به توپ با هر بخشی از بدن خود به جز دست باید آن را به منطقه حریف هدایت کنند، به طوری که یا در زمین حریف اصابت کند و امتیاز کسب شود یا حریف رالی را ادامه دهد.
تکبال یک ورزش مبتنی بر فوتبال است که هدف آن افزایش مهارت های فنی، تمرکز و استقامت بازیکنان است. تکبال بازی شانس نیست، بلکه بازیکنی که بهتر است برنده می شود.
به گفتگویی با رئیس این هیات ورزشی پرداختیم که در ادامه این گفتگو را میخوانید :
بیوگرافی روح اله یزدانی الندانی رئیس هیات تکبال مازندران :
مشاور اجتماعی و فرهنگی ریاست شورای اسلامی شهرستان ساری، مسئول کمیته اقتصادی هیات اسکواش استان مازندران، مسئول فرهنگی هیات اسکواش استان مازندران، نماینده اسبق سازمانهای مردم نهاد در حوزه درمان و پیشگیری از مواد مخدر استان مازندران، عضو مجمع خیرین کودکان سرطانی ماهک، ریاست کمیته تکبال استان مازندران، دبیرهیات اجرایی انجمن های ورزشی استان مازندران، ریس کارگروه آسیبهای اجتماعی خانه جوانان استان مازندران، دبیرهیات ورزشهای دانشگاهی شهرستان جویبار، رییس کمیسیون حقوق شهروندی ،امداد و نجات و محرومیت زدایی مجمع جوانان استان مازندران
آقای یزدانی؛ از این رشتهی تکبال بگید، تا مردم بیشتر این رشته را بشناسند :
ورزش تکبال ترکیبی از پینگ پونگ و فوتبال است که می تواد مهارت فوتبالیست ها را افزاریش دهد. قوانین بازی تکبال ساده است و می توان این ورزش راه چند نفره انجام داد.هرفرد قبل از رفتن توپ به سمت دیگر میز باید آن را حداقل یکبار و حداکثر سه بار لمس کند. یک نفر نباید پشت سرهم به توپ ضربه بزند.بازیکنان اصلا نباید توپ،میزیاحریف را با دست لمس کنند.
از جمله مکان هایی که های این بازی می تواند انجام شود می توان از سالن های ورزشی، زمین ساحلی، چمن مصنوعی و طبیعی، پارک ها و… نام برد.
این رشته بسیار تکنیکال می باشد و هیچ ارتباط بدنی بین بازیکنان وجود ندارد و حتی طبق قوانین رسمی آن، تماس بدن با تجهرات بازی (به جز توپ) خطا می باشد.
در این رشته خطر آسب دیدگی بسیار پایین است. جالب اینجاست که بندانید این رشته با محاسبات ریاضی و فیزیکی و آزمایش های تجربی توسعه پیدا کرده است.
این رشته مبتنی بر رشته فوتبال بوده و هدف آن افزایش مهارت های فنی ،تمرکز استقامت بازیکنان است.
ابزار استاندارد تکبال:
توپ: سایز شماه ۵ و حتما از جنس چرم و از نظر ظاهری شبیه توپ فوتبال.
میزبازی:مشخصات اندازه میز عبارت است از طول۳۰۰سانتی متر،عرض ۱۷۰سانتی متر،و ارتفاع میز۹۰ سانتی متر.
تور بازی: عرض تور ۱۷۰ سانتی متر،ضخامت تور ۲ سانتی متر،ارتفاع تور۱۴ سانتی متر.
شما به تازگی مسئولیت این رشته رو بر عهده گرفتید، مهمترین برنامه هاتون برای شناخت و معرفی این رشته به مردم مازندران چه است؟
جهت معرفی این رشته ورزشی لازم به ذکر است که از رشته های ورزشی نوظهور است و ما برنامه داریم که با ساخت کلیپ های ورزشی و معرفی این رشته در مطبوعات مخاطب های خود را در این رشته ورزشی پیدا کنیم ؛ در کنار آن شروع این رشته ورزشی را در پارک ها آغاز میکنیم تا عموم مردم با آن آشنا شوند و به موازات آن معرفی در رادیو ، تلویزیون و فضای مجازی را در برنامه کمیته قرار دادیم تا بتوانیم این رشته جذاب را توسعه دهیم ، در ضمن اولین مرحله نوشتن یک استراتژی در نهایت مشخص کردن اهداف بلند و کوتاه مدت است که از طریق طراحی سایت تکبال به همراه تولید محتوای ورزش تکبال و احداث زمین بازی در پارک ها و اماکن ورزشی امکان پذیر می باشد.
آیا ورزشکار یا مربی ای اکنون در این رشته در استان مازندران وجود دارد؟
در آغاز فعالیت خودم در این رشته ورزشی ، جمعی از ورزشکاران را جمع کردیم و در کنار آن باتوجه به نزدیکی این ورزش با سپکتاکرا و فوتوالی، ورزشکاران و مربیان خوبی در این رشته داریم که در نظر داریم در این رشته ورزشی از آنها استفاده کنیم.
چشم انداز شما از این رشتهی نوپا چیه؟
چشم انداز من از این رشته ورزشی باتوجه به اینکه از رشته هایی است که بزرگان فوتبال دراین رشته درحال فعالیت هستند و میتواند یکی از تفریحات و تمرینات ورزشکاران فوتبال باشد و تعداد زیادی از ورزشکاران این رشته ورزشی به رشته هایی از این دست مخاطب دارد و با توجه به اینکه در کشورهای دیگر تیم های ملی آن هم در حال شکلگیری است چشم انداز روشنی از این ورزش داریم باتوجه به اینکه میتواند به صورت ساحلی و فضای باز انجام شود و فضا و زمین گسترده ای هم نمیخواهد قطعا از ورزش هایی خواهد بود که مورد توجه قرار خواهد گرفت.
تکبال تیم ملی هم داره؟ یا هنوز تشکیل نشده؟
تیم ملی فوتوالی که به آخرین مسابقات کشوری اعزام شده بود با کادری مازندرانی و با حضور ورزشکاران مازندرانی اعزام شده بود اینجا هم میتوانم قول دهم که بخشی از تیم ملی این رشته ورزشی در آینده نزدیک از بچه های مازندرانی شکل میگیرد.
شما بعنوان رئیس این رشته ورزشی، مهمترین برنامه پیش روی شما برای این رشته چیه؟
* ساماندهی و سازماندهی روسای کمیته شهرستانی و مناطق
* هم اندیشی با اعضای کمیته استانی و روسای کیمته های شهرستانی در خصوص تقویم ورزشی یکساله تکبال
* فتتاح میز تکبال در مرکز استان و شهرستان ها (در پارک ها و محیط های ورزشی و …)
* تشکیل تیم های شهرستانی ، برگزاری کلاس های داوری ومربی گری در شهرستان ها
صحبت پایانی:
تکبال راهی برای افزایش مهارت فوتبالیست ها است.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0