اعتراف وبسایت بازیهای باکو ۲۰۱۷ به ایرانی بودن زورخانه+سند
به گزارش مازند اسپرت (مازند ورزش)روز گذشته متنی در برخی منابع وابسته به کشور آذربایجان منتشر شد که بوی شیطنت رسانهای از آن به مشام میرسید. در این متن به سابقه باستانی کشوری به نام آذربایجان در ورزش زورخانه اشاره شده و آمده بود: تاریخ ۳ هزار ساله این ورزش مربوط به کشور آذربایجان است. […]
به گزارش مازند اسپرت (مازند ورزش)روز گذشته متنی در برخی منابع وابسته به کشور آذربایجان منتشر شد که بوی شیطنت رسانهای از آن به مشام میرسید.
در این متن به سابقه باستانی کشوری به نام آذربایجان در ورزش زورخانه اشاره شده و آمده بود: تاریخ ۳ هزار ساله این ورزش مربوط به کشور آذربایجان است.
در ادامه این متن مبهم و بدون سند و مدرک به نام پوریای ولی یا محمودبنولیالدین اشاره و او نیز یک آذربایجانی معرفی شده بود اما در متن منتشر شده در وبسایت رسمی بازیهای کشورهای اسلامی به میزبانی باکو ۲۰۱۷ آمده است: با توجه به حقایق و اسناد تاریخی مرجع و خانه اصلی زورخانه که به عنوان یک رشته ورزشی بینالمللی شناخته شده است، ایران نام دارد.
بیش از ۳ هزار سال تاریخ پشت سر این رشته ورزشی است و نزدیک به ۷۰۰ سال پیش شخصی به نام پوریای ولی این ورزش را با چارچوبی مشخص احیا و به علاقمندان آن معرفی کرد.
در ادامه این متن به معنای واژه زورخانه اشاره شده و آن را در قالب مفاهیمی چون خانه قدرت و استامت معرفی کردند. مسابقات زورخانه در قالب رقابتهای فشرده،جذاب و دیدنی به مدت ۳ روز در کریستال هال بین چند گروه برگزار میشود. در روز دوم رقابتهای انفرادی نیز کلید میخورد و در روز سوم کشتی پهلوانی به این رقابتهای دیدنی اضافه خواهد شد.
نویسنده این متن در پایان گزارش خود به معرفی این رشته همراه با جزئیات پرداخته و نوشته است این رشته ورزشی به صورت ریتمیک و همراه با اشعاری قدیمی و گاه مقدس و مزین به نام اسطورهها و افراد مورد احترام مسلمانان تجربه میشود.
باید به این نکته توجه کرد که ورزش باستانی زورخانه با پیام مهم پهلوانی و اخلاق خود اصولا نگاهی انسانی و اخلاقمدارانه دارد. به همین دلیل نگاه شیطنتآمیز کشور آذربایجان به مرزبندی در چنین ورزش مملو از اخلاق و مرام پهلوانی بسیار تاسفبرانگیز است که البته با اقدام به موقع ایران این نگاه تعدیل و اصلاح شد./فارس
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0