محمود رضا نصيرلو :فدراسیون فوتبال مقوله داوري را بعنوان يك اصل ناديده مي گيرد!
اختصاصی مازند اسپرت : بعد از اینکه داور جوان مازندرانی از كلاس داوران اليت آسيا موفق و سربلند بیرون آمد ، به سراغ وی رفتیم و با او در مورد خودش و خواسته هایش به گفتگو پرداختیم و پای درد و دل این داور موفق کشور و استان نشستیم که در ادامه گفتگوی ما را […]

اختصاصی مازند اسپرت : بعد از اینکه داور جوان مازندرانی از كلاس داوران اليت آسيا موفق و سربلند بیرون آمد ، به سراغ وی رفتیم و با او در مورد خودش و خواسته هایش به گفتگو پرداختیم و پای درد و دل این داور موفق کشور و استان نشستیم که در ادامه گفتگوی ما را با محمود رضا نصيرلو میخوانید :
مازند اسپرت : لطفا بیوگرافی ای از خودتون برای ما بگویید و اینکه بفرمایید اهل کدام شهرستان از استان مازندان هستید ؟
با سلام محمود رضا نصيرلو هستم متولد ٣٠/٦/٥٥ اهل شهرستان تنكابن
متأهل و داراي دو فرزند ، دخترم مبينا و پسرم مهديار
داراي مدرك كارشناسي ارشد مديريت ورزشي از سال ٢٠١٠ هم بعنوان داور بين المللي در حال فعاليت هستم
مازند اسپرت : چیشد که به داوری روی آوردید ؟ آیا قبل داوری خودتان هم ورزش میکردید ؟
من از سن ٦سالگي وارد ورزش فوتبال شدم و از همان كودكي عاشق توپ و فوتبال بودم . يادم مياد كه كلاس پنجم دبستان بودم و براي تماشاي بازی های تيم شهرم مسير ٦ كيلومتري ميدان شهيد شيرودي تا زمين فوتبال أفشره رو پياده رفتم چون ديوانه وار عاشق فوتبال بودم و به تيم ملي نوجوانان هم دعوت شدم .
در مسابقات آموزشگاهها ،آسيب جدي از ناحيه زانو بنده ، منجر به كناره گيري اجباري ام از فوتبال شد و بعلت اينكه از اين رشته دور نباشم به توصيه اساتيد داوريم جناب محمود داوري و بهمن غفاري كه معلمين ورزش من نيز بودند وارد عرصه داوري شدم
مازند اسپرت : در خصوص کلاسی که اخیرا حضور پیدا کردید توضیح بدید که چه کلاسی بوده ؟
من هر سال به كلاس داوران اليت آسيا دعوت مي شؤم كه در واقع اين كلاس مجوز دريافت قضاوت در آن سال ميلادي مي باشد كه در كلاس امتحانات آمادگي جسماني و ويديو تست و زبان انگليسي از ما گرفته مي شود .
مازند اسپرت : از استان مازندران فقط شما حضور داشتید ؟ از ایران چطور ؟
از ايران جناب سهرابي و عرض پيما هم در اين كلاس حضور داشتند
مازند اسپرت : مازندران در بخش داوری در این چند ساله پیشرفت خوبی داشته ، شما دلیلاین موضوع رو چه میدانید ؟
مهمترين دليل پيشرفت داوري در مازندران بدليل وجود برنامه ريزي و پشتيباني و نظارت و كنترل بر عملكرد داوران را مي توان ذكر كرد . در اكثر بازيها از وجود ناظرين داوري استفاده مي شود و در بازيهاي سطوح پايين تر هم نمايندگان اعزامي معمولاً از پيشكسوتان داوري مي باشند .ضمنا وجود نيروي انساني جوان داوري باعث تحرك و انگيزه در بين داوران شده است
مازند اسپرت : چه پیشنهادی برای بهتر شدن اوضاع داوری در ایران و حتی استان دارید ؟
مهمترين مشكل داوري ايران به نظرم ديده نشدن داوران در سيستم سازماني هست ما بايد يادمان باشد يك بازي فوتبال بعد فراهم كردن زمين و توپ و بازيكنان حتماً بايد از داور استفاده شود اين يك اصل است .الان فدراسيون محترم فوتبال قبل از شروع بازيها زمين بازي و بازيكنان و … را كاملا كنترل مي كنند اما مقوله داوري را بعنوان يك اصل ناديده مي گيرند و با انجام كلاس هاي اموزشي ٢الي ٣روزه به استقبال ليگ مي رويم در حاليكه انتظارات ما بسيار پايين تر از ديگر أركان فوتبال هست . من سوال دارم آيا مي شود بازيكنان فوتبال با لباس غيرمتحدالشكل واردزمين شوند در حاليكه در اوايل فصل داوران اين معضل را دارند .
بسياري از بازيكنان بعلت عدم پرداخت حقوق و مزايا دست به اعتراض و گاهي اعتصاب مي زنند با آن مبالغ هنگفت ، در حاليكه ما با مبالغ بسيار ناچيز معوقات ٣سال هم داريم . از كمترين إمكانات رفاهي برخوردار هستيم و اين ها باعث ميشود از نظر شخصيتي و اعتماد به نفس آسيب ببينيم. چطور مي شود داوران ما در عرصه هاي بين المللي افتخار افرين هستند اما در داخل بيشترين فشارها را تحمل مي كنند .
البته اين روزها بارقه هاي اميدي با حضور دبيركل محترم و برگزاري جلسات ويژه داوران دارد بوجود مي آيد كه اميدوارم مقطعي نباشد.
پيشنهاد بنده :
** ايجاد كلاس هاي آموزشي بيشتر و برگزاري آردوهاي داوري در خارج كشور
** ايجاد پايگاههاي استعداديابي با تقسيم كشور به چند منطقه
** درآمد اسپانسر داوري را خرج خود داوري كنند
** ايجاد كارگروههاي تخصصي در سطح استانها
** استفاده بهينه از پيشكسوتان داوري
** ايجاد كانون داوران
مازند اسپرت : در پایان اگر صحبت خاصی دارید میشنویم :
در خاتمه تشكر ويژه دارم از شما و سايت وزين مازند اسپرت و همچنين از مهندس بهروان كه هميشه دلسوز جامعه داوري مي باشند و صميمانه تشكر مي كنم از اساتيد داوري خودم جناب اقايان داوري غفاري بهروش و حسين زاده و همه كساني كه برام زحمت كشيدند.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0