قدرت نمایی ایران در کشتی دنیا

محک جدی ملی پوشان در قلب روسیه

رقابت های دوستانه و تدارکاتی تیم های ملی کشتی آزاد و فرنگی ایران با تیم های روسیه، نکات بسیار مثبتی را به همراه داشت که می تواند به کشتی ایران در مسیر پیش رو کمک بسیاری کند.

به گزارش مازنداسپرت (مازندورزش)؛تیم های ملی کشتی آزاد و فرنگی ایران در حالی روزهای ۲ و ۳ آذرماه در مسکو به مصاف کشتی گیران روس رفتند که این مسابقات نتایج بسیار مثبتی را برای کشتی ایران به همراه داشت.
کشتی گیران روس طی دهه های متمادی اصلی ترین رقبای ما در رقابت های جهانی و المپیک محسوب می شوند و به نوعی با کسب مدال های فراوان در المپیک و جهان پرافتخارترین تیم کشتی جهان قلمداد می شوند. البته کشتی گیران شایسته کشورمان نیز در طول دهه های گذشته نتایج تاریخی را در رقابت های جهانی و المپیک داشته اند و در واقع یک رقابت سنتی بین کشتی گیران دو کشور وجود دارد.

در ۴۰ سال گذشته تیم های ایران و روسیه در قالب جام جهانی و با حضور دیگر تیم های برتر جهان به مصاف هم رفته اند که با توجه به اینکه همواره در این مسابقات از تمامی داشته های خود استفاده نکرده اند، چراکه این مسابقات بعنوان یک رقابت اصلی محسوب نمی شد و تیم ها نیز با توجه به برگزاری چند مسابقه با دیگر تیم ها، از ترکیب کامل خود در مقابل هم بهره نمی بردند.
اما مسابقات شب های گذشته بین تیم های ایران و روسیه، باب جدیدی را در دیدارهای رو در رو دو تیم باز کرد. البته روس ها طی یک سال گذشته پیگیر برگزاری این رقابت ها بودند و با توجه به پیگیری های فراوان، پیش از بازی های المپیک، زمان برگزاری این مسابقات تعیین شد.
روس ها برای اینکه بتوانند میزبان کشتی گیران ایرانی باشند، هزینه های میلیون دلاری را داشتند که شامل ترانسفر، هتل و جوایز نقدی بالا بود.
البته تصمیم بزرگی که فدراسیون کشتی در مورد اعزام تیم های خود به روسیه داشت بسیار مهم محسوب می شود، چراکه توان و قدرت کشتی روسیه بر کسی پوشیده نیست و این موضوع که تیم های ایران در رقابت با کشتی گیران این کشور شکست بخورند و مورد انتقاد علاقمندان به کشتی و کارشناسان قرار بگیرند یکی از ریسک هایی بود که فدراسیون کشتی آن را پذیرفت.

از سوی دیگر پس از موفقیت بی نظیر تیم های ملی کشتی در المپیک پاریس که با کسب ۸ مدال طلا، نقره و برنز همراه بود، حضور تیم ایران در قلب روسیه و مبارزه با کشتی گیران روس که المپیک را از دست داده بودند، می توانست این نتایج درخشان را تحت الشعاع خود قرار دهد.
اما همانطور که رئیس فدارسیون کشتی در صحبت های خود گفت: ” از شکست نباید ترسید، برای کسب موفقیت باید با حریفان قدرتمند سرشاخ شوید، شکست در میادین تدارکاتی می تواند زمینه ساز موفقیت در میدان های بزرگ المپیک و جهانی باشد”، قطعا مبارزه با نمایندگان روس درس های زیادی را به کادر فنی و کشتی گیران کشورمان داد، البته کسب پیروزی ۲ تیم آزاد و فرنگی کشورمان مقابل روس ها، آن هم با توجه به نبود قهرمانان بزرگی همچون حسن یزدانی، محمدهادی ساروی، امیرعلی آذرپیرا و محمد نخودی بسیار دلچسب بود چراکه اولا این موضوع نشان از پتانسیل بالای کشتی ایران و پیشرفت آن در سال های اخیر دارد و دوما که حضور جوانان، نوید یک تیم قدرتمند را در آینده نزدیک می دهد.
با وجود ناداوری کامل از سوی میزبان که در بسیاری از نتایج تأثیرگذار بود، اما قطعا مبارزه با حریفان سرسخت و فنی باعث شد تا کادر فنی اکثر نقاط ضعف کشتی گیران را بدست آورد، موضوعی که شاید در مسابقات بین المللی معمولی به هیچ وجه نمایان نمی شد و می توانست بعنوان یک پاشنه آشیل برای نمایندگان کشورمان در رقابت های جهانی باشد.
قطعا مبارزه امیرمحمد یزدانی که به یک وزن بالاتر آمده بود با زائوربک سیداکوف قهرمان جهان و المپیک درس های فراوانی برای وی داشت و مبارزه عموزاد نیز با شامیل ممدوف یکی از اصلی ترین حریفانش در رقابت های جهانی، می تواند به او کمک کند که در مصاف های دیگر از سد این کشتی گیر بگذرد.
کارشناسان اهل فن می دانند که شاید یک مبارزه ۶ دقیقه ای با یک حریف سطح بالا، بهتر از چندین ماه کشتی گرفتن با یک حریف تمرینی باشد، چراکه بعنوان مثال زیرگرفتن کامران قاسم پور از کادیف پرقدرت و جوان در فشار بالا و بدلکاری های حریف واقعا به نوعی تردستی شبیه بود.
در کشتی فرنگی مبارزه پویا دادمرز با صفرشایف، این هشدار را به وی داد که در رقابت های جهانی با یک حریف سرسخت روبرو است و برای بردن وی باید برنامه جدیدی داشته باشد یا به علیرضا مهمدی این درس را داد که در شرایط نامتعادل اجرای فن نکند.

امین میرزازاده و امیرحسین زارع دو نماینده شایسته کشورمان در سنگین وزن فرنگی و آزاد، توانستند از دو مبارزه با فشار روانی بالا که برد آن ها برد تیم محسوب می شد، سربلند بیرون بیایند و بارانداز زیبای میرزازاده به سیمینوف قهرمان جهان و دارنده مدال برنز المپیک علیرغم ناداوری ها و پیروزی با امتیاز عالی توسط زارع برای علاقمندان به کشتی بسیار لذت بخش بود.
مسابقات کشتی روسیه این تجربه ها را به داشته های کادر فنی افزود که چگونه در شرایطی که همه چیز به نفع میزبان است و با وجود ناداوری ها، بتوانند بهترین راهکار را ارائه دهند.
اما مهمترین نکته مثبت این رقابت ها این بود که بار روانی و اضطراب کشتی گرفتن با نمایندگان روس در مسابقات مهم کمتر شد و نمایندگان کشورمان با اعتماد به نفس بیشتری به مصاف این حریفان قدر خود خواهند رفت.