درخشش مازندران در بازیهای آسیایی با دشت ۱۴ مدال
به گزارش مازنداسپرت (مازندورزش)؛در پانزدهمین و آخرین روز بازیهای آسیایی هانگژو کاروان ایران صاحب آخرین مدالش شد. سارا بهمنیار در کاراته به مدال برنز رسید.
به این ترتیب کاروان ایران در نوزدهمین دوره بازیهای آسیایی ۱۳ طلا، ۲۱ نقره، ۲۰ برنز و مجموع ۵۴ مدال کسب کرد و در رده هفتم قرار گرفت.
اما نکته جالب توجه سهم بالای ورزشکاران مازندرانی در کسب مدالهای ایران بود. نقره علیرضا حسین پور در تکواندو، دشت مدالهای طلای والیبالیستهای مازندرانی و همچنین سرمربی مازندرانی تیم ملی والیبال، نقره شجاع پناهی در ووشو، برنز هانیه رستمیان در تیراندازی، تاریخ سازی و کسب دو مدال برنز برادران عالمیان در تنیس روی میز، نقره ناصر علیزاده در کشتی فرنگی، طلای هادی ساروی در کشتی فرنگی، نقره رحمان عموزاد در کشتی آزاد، نقره معین نبی بخش در کبدی، برنز فاطمه سعادتی در کاراته، طلای امیرحسین زارع و حسن یزدانی در کشتی آزاد، نقره مجتبی گلیج در کشتی آزاد سهم بالای مدال های ورزشکاران مازندرانی در این رقابت ها بود.
اگر بخواهیم جدول رده بندی را بر اساس استان ها بچینیم استان مازندران به تنهایی در رتبه ۱۰ تا ۱۲ مسابقات آسیایی قرار میگرفت که اتفاقی جالب توجه است و نیاز است تا فدراسیون ها وزارت ورزش و کمیه ملی المپیک سرمایه گذاری بهتری روی ورزش مازندران صورت دهند.
در آخرین روز بازیهای آسیایی هانگژو امروز سارا بهمنیار ملی پوش کاراته کشورمان توانست صاحب مدال برنز شود.
با این برنز پرونده کاروان ایران با ۱۳ طلا، ۲۱ نقره و ۲۰ برنز و مجموع ۵۴ بسته شد. ایران در دروه گدشته بازیها در جایگاه ششم قرار گرفته بود.
کاروان ایران در سال ۲۰۱۸ جاکارنا موفق شده بود ۲۰ مدال طلا، ۲۰ مدال نقره و ۲۲ مدال برنز کسب کند که مجموع مدالهای کاروان ایران در اندونزی به عدد ۶۱ رسید.
کشورهای چین، ژاپن، کرهجنوبی، هند، ازبکستان و چین تایپه در رده های اول تا ششم ایستادند.
مدال طلا: ۱۳
تیم ملی والیبال، یوسف صبری و افشین سلیمی (ووشو)، صادق آذرنگ (کوراش)، حسین رسولی (پرتاب دیسک)، رضا علیپور (صخرهنوردی)، محمد هادی ساروی و امین میرزازاده (کشتی فرنگی)، سجاد گنجزاده (کاراته)، یونس امامی، حسن یزدانی و امیرحسین زارع (کشتی آزاد) و تیم ملی شطرنج ایران (پرهام مقصودلو- پویا ایدنی- محمدامین طباطبایی- بردیا دانشور- علیرضا پورآقا بالا)
مدال نقره: ۲۱
تیم قایقرانی روئینگ دونفره(مهسا جاور- زینب نوروزی)، تیم قایقرانی روئینگ چهار نفره (مهسا جاور- زینب نوروزی- نازنین ملایی- فاطمه مجلل)، مهدی حاجیموسایی، علیرضا حسینپور و آرین سلیمی (تکواندو)، زهرا کیانی (ووشو)، الهه منصوریان، محسن محمدسیفی و شجاع پناهی(ساندا ووشو)، مهدی الفتی(ژیمناستیک)، مجیدوحید بریمانلو، دنیا آقایی و زهرا باقری (کوراش)، احسان حدادی (پرتاب دیسک)، ناصر علیزاده و امین کاویانی (کشتی فرنگی)، ترانه احمدی (اسکیت)، رحمان عموزاد و مجتبی گلیج (کشتی آزاد)، علی داوودی(وزنهبرداری) و تیم ملی کبدی مردان
مدال برنز: ۲۰
مرجان سلحشوری (پومسه)، مبینا نعمتزاده، ملیکا میرحسینی، متین رضایی و مهران برخورداری (تکواندو)، تیم ملی تنیسروی میز (نوشاد عالمیان، نیما عالمیان، امیرحسین هدایی)، محمد رهبری(شمشیربازی)، فرانک پرتوآذر (دوچرخهسواری)، شهربانو منصوریان ( ساندا ووشو)، تیم ملی شمشیربازی اسلحه سابر (محمد رهبری، علی پاکدامن، فرزاد باهر ارسباران و محمد فتوحی)، تیم تیراندازی تپانچه میکس (امیر جوهریخو-هانیه رستمیان)، تنیسروی میز دونفره (نوشاد عالمیان – نیما عالمیان)، تیم قایقرانی آبهای آرام کایاک دونفره ۵۰۰ متر (سپهر ساعتچی-پیمان قویدل)، تیم قایقرانی آبهای آرام کانوی دو نفره ۵۰۰ متر(عادل مجللی- سیدکیا اسکندانی)، ملیکا امیدوند (کوراش)، هدیه کاظمی (قایقرانی کایاک تک نفره)، دانیال سهرابی(کشتی فرنگی)، فاطمه سعادتی، سارا بهمنیار (کاراته) و تیم ملی کبدی بانوان
بازیهای آسیایی هانگژو در حالی به پایان رسید که کاروان ورزشی کشورمان در جایگاه هفتم جدول توزیع مدالی قرار گرفت که نسبت به دوره قبل یک پله افت داشت.
کاروان ورزشی ایران در طول ۱۹ دوره بازیهای آسیایی (بازیهای آسیایی ۱۹۵۱ تا بازیهای آسیایی ۲۰۲۲) در ۱۶ دوره حضور داشت که موفق به کسب مدالهای مختلف در رشتههای ورزشی تیمی و انفرادی شده است. ایران در بازیهای آسیایی ۱۹۵۴ مانیل، ۱۹۶۲ اندونزی و ۱۹۷۸ تایلند حضور نداشت.
اولین حضور ایران در بازیهای آسیایی مربوط به سال ۱۹۵۱ است که کاروان کشورمان با ۴۹ شرکتکننده موفق به کسب ۸ طلا، ۶ نقره و ۲ برنز شد و در رتبه سوم قرار گرفت. دومین حضور کاروان کشورمان در بازیهای آسیایی ۱۹۵۸ توکیو بود. اگرچه تعداد ورزشکاران کشورمان در این دوره افزایش داشت اما از نظر رنگ مدالی و جایگاه نسبت به دوره اول یک پله سقوط داشت.
*میزبانی تهران و بهترین نتیجه ایران در تاریخ
بهترین نتیجه کاروان کشورمان در این بازیها قبل از انقلاب، بازیهای ۱۹۷۴ تهران بود که با توجه به میزبانی مدالهای طلا افزایش چشمگیری داشت. کاروان کشورمان در این دوره ۳۶ طلا، ۲۸ نقره و ۱۷ برنز کسب کرد و با عنوان دومی به کار خود پایان داد، نتیجهای که بعید است دوباره در تاریخ تکرار شود.
بعد از انقلاب در طول حضور ایران در بازیهای آسیایی، بازیهای ۲۰۱۰ گوانگجو بهترین عملکرد کاروان کشورمان با مجموع ۵۹ مدال (۲۰ طلا، ۱۵ نقره و ۲۴ برنز) بود که در رده چهارم قرار گرفت البته در بازیهای ۲۰۱۴ اینچئون هم تعداد مدالهای طلا به ۲۱ رسید اما از نظر جایگاهی ایران یک پله افت کرد.
* سیر نزولی بعد از بازیهای جاکارتا
سیر نزولی کاروان کشورمان از بازیهای آسیایی ۲۰۱۸ جاکارتا آغاز شد؛ جایی که با وجود کسب ۲۰ طلا، ایران در رده ششم قرار گرفت و در این دوره یعنی در هانگژو تعداد طلاها به عدد ۱۳ کاهش یافت و جایگاه کشورمان نسبت به دوره قبل با یک پله سقوط هفتم شد.
نگاهی کوتاه به رشتههای شرکتکننده نشان میدهد بیشترین طلاهای کسب شده در کشتی (۵ مدال) و بعد در ووشو و کوراش مجموعا (۳مدال)(کوراش زیر مجموعه فدراسیون ووشو است). در برخی رشتهها مانند تیراندازی با کمان و جودو مدالی کسب نشد. اگرچه تاکید مسئولان ورزش کشورمان اعزام کاروان کیفی به بازیهای هانگژو بود اما به نظر میرسد همین کاروان کیفی در بسیاری از رشتهها انتظارات را برآورده نکرده است که میتوان به وزنهبرداری، تکواندو، کبدی، تیراندازی، فوتبال، بسکتبال، هندبال و قایقرانی اشاره کرد.
باید اشاره کرد که ژیمناستیک، هم مدال تاریخی نقره کسب کرد که با توجه به حواشی عجیب بیش از یکسال این رشته، درخشان بود.
رشتههای تیمی کاروان کشورمان در بازیهای آسیایی هانگژو نتایج چندان خوبی نداشتند و حتی در رشتهای مانند کبدی که شاید خیلیها روی مدال طلایشان حساب میکردند، نقره و برنز حاصل کار بود.
بسکتبال عملکرد ناموفق داشت و واترپلو هم چهارم شد.
یکی از رشته های گروهی موفق والیبال بود که کارش را با قهرمانی به پایان رساند.
شطرنج دیگر رشته تیمی بود که تاریخ سازی کرد و مدال ارزشمند طلا بدست آورد.
در بخش تیمی، تنیس روی میز هم درخشان ظاهر شد و برای اولین بار با شکست ژاپن برنز آسیا گرفت.
حالا کمتر از یکسال به بازیهای المپیک پاریس فرصت باقیست و مسابقات مختلف برای کسب سهمیه المپیک برگزار شده و البته ادامه دارد، باید دید با این نتایج ورزشکاران در مسابقات کسب سهمیه چطور عمل خواهند کرد و برنامه فدراسیونها برای ارتقاء و بهبود نتایج در المپیک چه خواهد بود.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0