تحلیلی بر پایان سلطنت فوتسال ایران ..!

شکست و نتایج ضعیف تیم ملی فوتسال در جام جهانی و حمایت های یک طرفه از سرمربی تیم ملی ، تحلیل فنی از سوی یکی از مربیان و کارشناسان فوتسال مازندران در این باب برای ما ارسال شد که در ادامه میخوانید.

به گزارش مازند اسپرت (مازند ورزش)،اگر بخواهیم با یک نگاه کلی به عملكرد ايران در اين تورنمنت نگاه کنیم و از نظر فنی آن را تحلیل کنیم نكات مبهم زيادي در ساختار كلي تيم وجود داشته كه همواره در چند وقت اخير مورد سوال خيلي از كارشناسان ،مربيان و بازيكنان خانواده بزرگ فوتسال بوده تیم ملی اگر برنامه‌ریزی دقیق‌تری برای حضور در جام جهانی داشت و با برگزاری منظم اردوها و بازی‌های دوستانه مورد نياز امكان سنجي مي نمود آن وقت مقابل حریفانش اینچنین دست و پا بسته نمی‌شد برخي از مواردي كه در ذيل ميپردازيم قسمتي از اين ساده انگاري هاست .
تیم ایران در ابتداي هربازی موفق مي شد به گل و برتري برسد اما با شروع نیمه دوم از لحاظ فیزیک و بدنی و همچنين تفكرات تاكتيكي دچار مشكل مي شد كه این نشان دهنده میانگین سنی بازیکنان بود در طول این مسابقات در نیمه‌های اول پیروز، در نیمه‌های دوم بازنده بودیم.ساختار دفاعی تیم ایران از ابتدای مسابقات ضعیف بود و باید همه ما قبول کنیم که در خط دفاع ضعف داشتیم.
تیم ملی در این دوره از مسابقات جام جهانی ۲۰ گل دریافت کرد که نشان از ضعف شدید تاکیتیکی در خط دفاع بوده است .
اصلا چرا طیبی با تیم ملی به جام جهانی برده شد؟
بازیکنی که تا مرحله یک چهارم نهایی هم قادر به بازی نبوده بر فرض صعود تیم ملی به مراحل بالاتر چطور می توانست عصای دست تیم ملی باشد. بازیکنی که مدتها از بازی دور بوده در فشار سنگین مراحل بالاتر چقدر کارایی خواهد داشت؟
کاش کادرفنی تیم ملی فوتسال به جای طیبی مصدوم به جاي فرهاد فخيم پا به سن گذاشته ، احمد اسماعيل پور نا آماده ، مهدي جاويد بي انگيزه سپهر محمدي دور از شرايط مسابقات كه حتي در بازيهاي تداركاتي هم به ميدان نرفت بود از بازيكنان جوان همچون سالار آقاپور ، سينا پركاس ، حميدرضا ره انجام مسعود يوسف بهزاد رسولي و … استفاده ميكرد تا هم در این گونه زمان ها عصای دست کادرفنی باشند و هم تجربه اندوزی براي رقباتهاي آتيکنند.
در پنج سال اخیر به هيچ عنوان جوانگرایی در تيم مليصورت نگرفت و جوان‌ترین بازیکن تیم ملی ۲۶ سال سن داشته است . واقعادر چند سال اخير چندبازیکن جوان و اميد در اردوها و تورنمنت ها ي داخلي وبين المللي بکار گرفته شدن؟مگر نه اينكه بازیکن جوان و اميد تا در بازی بین المللی چه رسمي يا تداركاتي شركت نكنه و فضای اونجا رو تجربه نكنه هیچ وقت بازیکن بین المللی نمیشه و پیشرفت نمیکنه! اين درحاليست كه در اكثر تيمهاي اين جام بازيكن جوان وآينده دار حضور داشته كه اين بدان معناست تيمهاي صاحب سبك دركنار بازيكنان باتجربه بفكر جايگزنانشان نيز هستند.
مگر ميشود تيمي همانند ايران قهرمان چند ساله آسيا تيمي كه دايه قهرماني جهان و مدعي حضور در چهارتيم دور نهايي ميباشد فاقد بازيكن تخصصي چپ پا در اين تورنمنت به اين مهمي باشد بازيكناني همانند طه مرتضوي ،قدرت بهادري ،محمدرضا كردو … كه همواره در اردوهاي ملي حاضر بوده ولي مورد بي مهري سرمربي قرار گرفته اند!!!
اعتماد بی جا به ناظم الشریعه که بدون هیچ افتخار باشگاهی در سال‌های گذشته سراز تیم ملی فوتسال درآورد و تنها به لطف سومی جهان که حاصل زحمات مربیانی همچون خسوس و حسين شمس بود، توانست دراین سال‌ها همچنان بر فوتسال ایران حکمرانی کند. نتیجه سپردن هدایت تیم ملی فوتسال به ناظم الشریعه، با ارائه بازی‌های کاملا محتاطانه و با چانشی ترس و اضطراب درجام جهانی فوتسال بود. نمایشی که نشان می‌داد تیم ملی فوتسال برای پیروزی ساخته نشده و با نگرانی گام به این عرصه گذاشته و دل به اتفاقات دوخته است.
استراتژی اشتباه کادرفنی یا ضعف بازیکنان در مدیریت استرس خود، تیمی به ظاهر ترسو از ایران به نمایش گذاشته بود که همواره بعد از زدن گل‌ برتری، تا مقابل دروازه خودی عقب می رفت و نمی توانست فشار را تا مدت زمان قابل قبولی روی تیم حریف حفظ کند و برعکس به راحتی مورد حمله و ضد حمله از سوی رقبا قرار می گرفت.
کارشناسان بسیاری معتقد بودند که تیم کنونی، یکی از بهترین و کامل ترین نسل‌های تیم ملی برای کسب بهترین موفقیت در این مسابقات بود. تیمی که بعد از کسب عنوان سوم جام جهانی گذشته، باتجربه تر و بهتر شده بود.
اما تيمي فاقد نشاط !!!
تيمي فاقد بازيكنان جوان و آينده دار !!!
تيمي فاقد پشتوانه براي جام هاي اسيايي و جهاني بعدي!!!
تيمي فاقد كادر فني قوي و مجرب!!!
تيمي فاقد مربي بدنساز بروز و مجرب!!!
به هر حال وقتی ما در تورنمنت مهمی مثل جام جهانی شرکت می‌کنیم باید از تمام ظرفیت‌های خود به بهترین شکل ممکن بهره برده تا در این راه هیچ ضرری نبینیم. اگر ناظم الشریعه و کادرش در اين دوره از بازی ها از همه ظرفيتهاي تيم قهرمان قاره كهن استفاده مي شد شاید نتیايج تيم ملي طور دیگری رقم می‌خورد. هر چه بود گذشت و تیم ملی فوتسال کشورمان در مرحله یک چهارم نهایی جام جهانی فوتسال حذف شد و باید از همین امروز به دنبال موفقیت تیم ملی برای جام جهانی بعدی که قرار است ۳ سال دیگر در آمریکا شروع شود باشیم. قطعا فدراسيون فوتبال و كميته فوتسال بايد برای تیمهای پایه يك مربی خوب خارجی و صاحب سبک بیاره تا تیم ملی تغییر نسل بده و سبک بازی روز فوتسال در تيمهاي پايه ايي نهادينه بشه وشاهد نسل جديدي از بازيكنان با استعداد باشيم كه بتونيم جايگزين نسل پرافتخار فعلي كنيم .
و در آخر با احترام به همه كارشناسان و پيشكسوتان محترمي كه با تعريف و تمجيد هاي نا بجا باعث پوشش ضعفهاي فني و تاكتيكي تيم شدند تقاضا دارم كه با رهنمود هاي بجا و تذكرات به موقع دوباره به احياي فوتسال ملي ما كمك كنند چرا كه بهترین درس‌های زندگی را معمولاً انسانها در سخت‌ترین شرایط و از بدترین اشتباهاتشان یاد می‌گیرید.