برترین مربی سال ۹۳ کشتی: با ماهی ۵۰ هزار تومان شروع به مربیگری کردم!

با حسین نقیبی یکی از مربیان سازنده کشتی جویبار و برترین مربی سال ۹۳ گفت‌وگویی را انجام دادیم که در ادامه مشاهده خواهید کرد.   به گزارش مازند اسپرت ،حسین نقیبی یکی از مربیان سازنده کشتی در شهرستان جویبار است.       وی که در این چند سال‌ به عنوان مربی تیم ملی کشتی […]

با حسین نقیبی یکی از مربیان سازنده کشتی جویبار و برترین مربی سال ۹۳ گفت‌وگویی را انجام دادیم که در ادامه مشاهده خواهید کرد.

 

به گزارش مازند اسپرت ،حسین نقیبی یکی از مربیان سازنده کشتی در شهرستان جویبار است.

 

 

 

وی که در این چند سال‌ به عنوان مربی تیم ملی کشتی آزاد نیز فعالیت می‌کند، در سال ۹۳ به عنوان برترین مربی سازنده کشور انتخاب شد.

 

 

 

از جمله مهمترین شاگردان وی که توانستند در عرصه جهانی خودی نشان دهند؛ ایمان صادقی(قهرمان جوانان جهان)، رضا مظفری(نفر سوم جوانان جهان) و همچنین کمیل قاسمی(دارنده مدال برنز المپیک لندن) بوده اند.

 

 

 

در کنار این افراد شاگردان بسیاری نیز توسط این مربی کشتی ساز به عرصه قهرمانی کشتی معرفی شدند که در آینده‌ای نه چندان دور آنها نیز سهمی در قهرمانی‌های تیم ملی کشتی آزاد خواهند داشت.

 

 

برهمین اساس و با توجه به انتخاب نقیبی به عنوان برترین مربی سازنده کشور با وی همکلام شدیم که در ادامه می‌توانید مشاهده کنید.

 

جویباران: خودتان را معرفی کنید و به خوانندگان ما بگویید که از چه زمانی مربی گری را شروع کردید:

 

بنده حسین نقیبی هستم، یک شهروند جویباری که مربی گری کشتی را در همین شهر و از حدود ۱۶ سال قبل در سالن شهید فقیهی جویبار آغاز کردم.

 

جویباران: برگردیم به همان سال‌ها، زمانی که با مرحوم حاج حسین نوروزیان در سالن شهید فقیهی مربی گری می‌کردید. آن زمان امکانات فعلی در اختیار شما نبود اما با همان امکانات امثال کمیل قاسمی به کشتی کشور معرفی شدند. در مورد آن زمان بیشتر توضیح دهید:

 

جا دارد از تمامی کسانی که به بنده کمک کردند تا کار مربیگری را در آن سالن انجام دهم به نیکی یاد کنم و از آنها تقدیر کنم.

 

بنده به همراه آقایان ناصر حسین پور، حیدر سیار و حاج حسین نوروزیان کار مربیگری را در آن سالن شروع کردم. محور اصلی کار ما بر دوش حاج حسین نوروزیان بود. این فرد واقعا شخصیت بزرگی در همه زمینه‎ها داشت.

 

آقای حسین‌پور به خاطر مشغله کاری خیلی زود از ما جدا شد. حاجی نوروزیان نیز حدود ۶ سال با ما بود و آقای سیار نیز در حدود چهار سال با ما همکاری کرد.

 

البته نباید از زحمات هیئت کشتی جویبار با محوریت سلمان قادری چشم پوشی کرد. چرا که وی در آن زمان و با وجود کمترین امکانات بیشترین کمک را به ما کرد.

 

در آن زمان در بخش گیلخواران کشتی‌گیران سرشناسی همانند؛ عالی‌ها، احمدی، نیستانی، حاجی زاده و … با مربیگری حاج محمود اسماعیل پور فعالیت داشتند ولی در جویبار کشتی‌گیر سرشناسی وجود نداشت، تا اینکه در سال ۲۰۰۲ مهدی حاجی زاده به مقام قهرمانی جهان رسید. استقبال بی نظیری از ورزش کشتی در مازندران و جویبار به وجود آمد. کار ما نیز از همان زمان و با شلوغ شدن سالن‌های کشتی از بچه‌های کم سن و سال شروع شد.

 

 

جویباران: امکانات تمرین دادن به کشتی گیران در چه حدی بود؟

 

در آن زمان برای تمرین دادن امکانات خاصی وجود نداشت و ما برای تمرینات بدنسازی مجبور بودیم بچه‌ها را به ساحل دریا، کوه و یا جنگل ببریم. از این نوع مشکلات فراوان بود اما چون به کارمان ایمان داشتیم همه سختی ‌ها را تحمل می‌کردیم.

 

جویباران: حقوق شما در آن زمان چقدر بود و الان چقدر است؟

 

(با کمی خنده) اگر کسی بخواهد در این راه کار کند باید قید مادیات را بزند، چون در کشور ما اصلا برنامه ریزی خوبی برای تخصیص بودجه به ورزش کشتی صورت نمی‌گیرد. برای مثال به جرأت می‌توانم بگویم که در این ۱۶ سال حدود ۹۹ درصد هزینه‎‌های هیئت کشتی شهرستان جویبار با هزینه‌های شخصی سلمان قادری پرداخت شده است.

 

با اینکه جویبار پایتخت کشتی جهان شده است حتی یک نفر از مسئولان کشوری بابت این موضوع به این شهرستان نیامده‌اند تا کمکی به هیئت کشتی آن کنند.

 

جویباران: آقای نقیبی بالاخره جواب سوال ما را واضح ندادید:

 

(باخنده) حقوق من با ماهی ۵۰ هزار تومان شروع شد و الان هر ماه در حدود ۱۰۰ هزار تومان در یافتی دارم. ولی از ته دلم می‌گویم که به خاطر اقتصاد وارد ورزش نشدم.

 

 

جویباران: از همان زمانی که کار مربیگری را شروع کردید، در این فکر بودید که روزی برترین مربی سازنده کشور شوید؟

 

راستش را بخواهید من به کار خودم اعتقاد کامل دارم. البته این حرف را به خاطر اینکه امروز برترین مربی شدم نمیزنم. من در باشگاه استعداد‌های زیادی می‌دیدم و احساس می‌کردم می‌توانم آنها را روزی به عنوان یک قهرمان به جامعه کشتی تحویل دهم.

 

یکی از دلایل موفقیتم این هست که به کشتی گیر خاصی توجه نمیکنم بلکه همه را به یک چشم می‌بینم و این احساس را دارم که همه شاگردانم می‌توانند مؤفق شوند.

 

جویباران: متأسفانه در شهرهای مختلف استان مازندران روابط خوبی در میان مربیان سازنده دیده نمی‌شود. در جویبار شرایط ارتباطی مربیان چگونه است؟

 

از شهرهای دیگر خبر ندارم اما در این شهرستان همه مربیان با هم روابط دوستانه دارند و همه ما با هم در تماس هستیم و تعامل خوبی با هم داریم.

 

برای نمونه در لیگ برتر کشتی آزاد در سالهای گذشته دیدید که تیم شهدای جویبار با مربیان همین شهر توانست قهرمان شود. باید این را بپذیریم که سلیقه‌ها متفاوت است چرا که این یک ویژگی طبیعی است.

 

 

جویباران: جام باشگاه‌های جهان با همه وعده و وعید‌ها برگزار شد ولی جویبار همچنان در حسرت ساخت یک سالن استاندارد مانده است، نظر شما در این مورد چیست؟

 

فقط این را می‌توان گفت که مسئولان عزیز، حق مردم جویبار این نیست که کشتی‌ها را در یک سالن کوچک مشاهده کنند و در هنگام مسابقات پشت درب‌های بسته بمانند. لطفا اقدام کنید.

 

جویباران: شما  از دو سال گذشته در اردوهای تیم ملی حضور داشتید، از شرایط اردوها و سختی تمرینات به ویژه تمریناتی که در اطراف دریاچه آزادی و تپه‌های آن برگزار می‌شود برای ما بگویید:

 

خوب اردوی تیم ملی شرایط خاص خود را  دارد و کادر فنی نیز اعتقاد دارد که تمرینات باید در فشار و ضربان قلب بالا انجام شود تا کشتی‌گیر به شرایط مطلوب برای تمرینات سرعتی برسد. البته ناگفته نماند کسی که می‌خواهد قهرمان شود باید سختی‌ها را تحمل کند.

 

 

جویباران: ولی شنیده‌ایم که رضا یزدانی دلیل ناکامی‌اش در مسابقات جهانی را شرایط بد تمرینی در اردو  می‌دانست:

 

ممکن است یزدانی از یک بعد خاص به مسئله نگاه کند و همه جوانب را در نظر نگیرد، او با همان تمرینات در مجارستان قهرمان جهان شد و در بازی‌های آسیایی مدال طلا گرفت.

 

البته رضا یزدانی در تمامی اردوها مطیع کادر فنی است و با هیچ کس مشکلی ندارد ممکن است نظرات شخصی خود را مطرح کرده باشد.

 

 

جویباران: خیلی از افراد از رسول خادم بابت اینکه هم رئیس فدراسیون است و هم سرمربی تیم ملی انتقاد دارند. نظر شما در این مورد چیست:

 

چیزی که واضح است از زمانی که آقای خادم در رأس کار آمده است کشتی ایران دوباره اوج گرفته و مؤفقیت‌های فراوانی داشته است، پس نمی‌توان از وی ایرادی گرفت.

 

جویباران: درست است که جویبار در رده‌های مختلف سنی ملی پوشان زیادی دارد، اما در باشگاه‌های جویبار استعداد‌های زیادی وجود دارند که یا سوختند و یا در حال سوختن هستند، دلیلش چیست؟

 

راه قهرمانی طولانی است، بسیاری دچار مصدومیت می‌شوند و بسیاری نیز شرایط اقتصادی خوبی ندارند. از همه مهمتر خیلی ها با یک مدال درگیر کبر و غرور می‌شوند. در هر صورت در یک باشگاه همه قهرمان نخواهند شد. البته ما داریم افرادی را مثل مصطفی مظلومی که دچار مصدومیت شد و جواد ضیایی که درگیر سربازی بود. اما ما به دنبال این هستیم تا این دو نفر را به شرایط مسابقه برسانیم.

 

 

جویباران: وارد بحث فنی شاگردانتان شویم. ایمان صادقی بعد از قهرمانی در جوانان جهان خیلی خوب خود را در بزرگسالان مطرح کرد اما رضا مظفری هنوز خود را در بزرگسالان پیدا نکرده است:

 

این دو کشتی‌گیر هردو یک سال دیگر در جوانان حضور خواهند داشت، ایمان شرایطش در بزرگسالان مطلوب است، من به شما قول میدهم یک سال دیگر رضا مظفری مدعی اول ۷۴ کیلوی ایران خواهد بود.

 

جویباران: کامران قاسم پور امسال دوباره خود را در مسابقات اوپن به اثبات رساند و به اردو دعوت شد. شرایط او چگونه است؟

 

کامران سال گذشته در اثر یک اشتباه دوبنده تیم ملی جوانان را از دست داد ولی الان شرایط خوبی دارد و چند وقت دیگر به مسابقات بین المللی اعزام خواهد شد.

 

جویباران: اما حسن یزدانی که همه از او به عنوان ستاره جدید ایران بعد از المپیک ۲۰۱۶ یاد می‌کنند، نظر شما در مورد وی چیست:

 

حسن از رده سنی جوانان نزد من آمد، او فوق‌العاده است. تنها مشکل وی وزن است، چرا که یزدانی دست و پای بلندی دارد و زیاد نمی‌تواند در ۷۰ کیلو بماند. او و ایمان می‌توانند سورپرایز ایران در جام جهانی آمریکا باشند.

 

جویباران: از امیررضا اکبرزاده خبری نیست، شرایط او چگونه است؟

 

این طبیعی است که وقتی کشتی گیری از نوجوانان به جوانان می‌رود زمان می‌برد تا در رده جوانان جا بیافتد. مطمئن باشید سال دیگر او ملی پوش جوانان خواهد بود.

 

جویباران: … واما کمیل قاسمی و رقیب ترکیه‌ای او به نام آکگول:

 

کمیل خود را به عنوان یکی از بهترین سنگین وزن‌های دنیا معرفی کرده است. در فینال جهانی اگر کمی زودتر شروع به کشتی گرفتن خودش می‌کرد، آکگول را شکست می‌داد. در حال حاضر نقاط ضعف طاها آکگول پیدا شده و شما شک نکنید که کمیل در رویارویی بعدی، او را شکست می‌دهد.

 

 

جویباران: خیلی کوتاه و وزن به وزن با تیم ملی بزرگسالان پیش برویم:

 

۵۷ کیلوگرم:

 

فاصله رحیمی با سایرین بسیار زیاد و از بهترین‌های دنیا است.

 

۶۱ کیلوگرم و شانس ایمان صادقی برای ملی پوش شدن:

 

با رفتن اسماعیل‌پور به ۶۵ کیلوگرم ایمان شانس زیادی برای ملی پوش شدن دارد.

 

۶۵ کیلوگرم:

 

شک نکنید که این وزن برای مسعود اسماعیل‌پور است.

 

۷۰ کیلوگرم و شانس حسن یزدانی برای ملی‌پوش شدن:

 

حسن یزدانی اگر خود را باور کند می‌تواند از سد مهدی تقوی بگذرد و ملی پوش شود.

 

۷۴ کیلوگرم و شانس رضا مظفری و کامران قاسم‌پور برای ملی‌پوش شدن:

 

این وزن فعلا صاحبی ندارد و رقابت بسیار نزدیک است.

 

۸۶ کیلوگرم و شانس عزت الله اکبری:

 

عزت زمانی که در وزن قبلی بود با ۸۶ کیلویی‌ها خیلی خوب تمرین می‌کرد. او این توانایی را دارد تا در انتخابی‌ها همه را شکست دهد و ملی پوش شود.

 

۹۷ کیلوگرم:

 

حالا حالاها در ایران کسی جلودار رضا یزدانی نخواهد بود.

 

۱۲۵ کیلوگرم و رقیب سرسخت قاسمی به نام پرویز هادی:

 

کمیل باید امسال خیلی راحت‌تر او را شکست دهد.

 

 

جویباران: در مورد کلمات زیر چیزی که به ذهنتان می‌آید را در یک جمله بیان کنید:

 

جویبار:

 

قلب تپنده کشتی دنیا

 

حاج حسین نوروزیان:

 

مرد تکرار نشدنی

 

مهدی حاجی زاده:

 

سلطان فن دنیا

 

حاج محمود اسماعیل‌پور:

 

مرد زحمتکش کشتی

 

 

جویباران: حرف آخرتان را بیان کنید و اینکه چه توصیه‌ای به مربیان جوان که کار سازندگی را به تازگی شروع کرده‌اند دارید؟

 

مربیان جوان باید بدانند که باید با کمترین توقع بیشترین تلاش را بکنند تا موفق شوند و بدانند که کشتی‌گیر ساختن زحمت ۱۰ ساله میخواهد نه یک شبه.

 

از شما ممنونم و برای همه هم میهنان به خصوص جویباری‌های عزیز آرزوی موفقیت می‌کنم.