از طلای المپیک تا لژیونر شدن کمیل قاسمی در مربیگری / قاسمی: واقعا خودم شوکه شده بودم

کمیل قاسمی قهرمان کشتی کشورمان درباره تحویل مدال طلای المپیک به او گفت: خودم هم فکرش را نمی‌کردم که بعد از این همه سال این اتفاق بیافتد، این موضوع یک اتفاق عجیب و غریب بود.

به گزارش مازند اسپرت (مازند ورزش)،کمیته بین‌المللی المپیک کسب مدال طلا توسط کمیل قاسمی در المپیک ۲۰۱۲ لندن را به طور رسمی تایید کرد و باید تعویض مدال‌ها در  نخستین فرصت انجام شود. پس از اینکه نمونه‌های دوپینگ المپیک ۲۰۱۲ لندن مورد بررسی مجدد قرار گرفت تست دوپینگ آرتور تایمازوف ازبکستانی که در وزن ۱۲۰ کیلوگرم کشتی آزاد قهرمانی شده بود و همچنین مدال نقره مودزامانشویلی گرجستانی، مثبت شد.

پس از تایید نهایی دوپینگ این کشتی‌گیران اعلام شد که مدال طلای این وزن به کمیل قاسمی کشتی‌گیر سنگین وزن ایران می‌رسد که در المپیک لندن برنز گرفته بود.

پروسه تایید نهایی و تعویض مدال‌ها زمان‌ زیادی برد و کمیته ملی المپیک هم برای انجام هر چه سریع‌تر پروسه چندین مرتبه نامه‌نگاری کرد که در نهایت کمیته بین‌المللی المپیک به طور مدال طلای کمیل قاسمی را تایید کرد.

کمیل قاسمی قهرمان کشتی کشورمان در گفت‌وگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری فارس در ساری در این زمینه، اظهار کرد: تقریبا دو سال پیش بود که اتحادیه جهانی کشتی اعلام کرد که تست دوپینگ آقای آرتور تایمازوف ازبکستانی قهرمان وزن ۱۲۰ کیلوگرم المپیک ۲۰۱۲ مثبت شده است و به دلیل اینکه نفر دوم این وزن هم تستش قبلا مثبت شده بود، اعلام کردند که طلا به من می‌رسد.

قاسمی گفت: این پروسه یک مقداری طولانی شد و آرتور تایمازوف ازبکستانی هم به این موضوع و آزمایش اعتراض کرده بود و آزمایش مجدد انجام دادند و اینکه کرونا هم باعث شد که پروسه تایید رسمی شدن این مدال، طولانی شود چون اتحادیه این کار را انجام داده بود و کمیته بین‌المللی المپیک که در واقع مرجع المپیک است و باید آنها تایید کنند هنوز تایید نکرده بود که چند روز پیش اینکار را در نهایت انجام دادند.

وی افزود: با پیگیری‌هایی که خودمان انجام دادیم و نامه‌نگاری‌هایی که از طرف کمیته‌ملی المپیک و فدراسیون کشتی انجام شد بالاخره این‌کار انجام شد.

قهرمان کشتی ایران در پاسخ به اینکه آیا فکرش را می‌کرد که روزی چنین اتفاقی باعث به‌دست آوردن طلای المپیک برایش شود، پاسخ داد و گفت: ما دو سال پیش متوجه چنین موضوعی شده بودیم. آن زمان واقعا خودم شوکه شده بودم که بعد از حدود ۸ – ۹ سال این خبر به گوشم رسید.

قاسمی ادامه داد: خودم هم شاید فکرش را نمی‌کردم که بعد از این همه سال این اتفاق بیافتد. فکر کنم یک اتفاق عجیب و غریب بود. قبلا این موضوع را در مورد رشته وزنه‌برداری شنیده بودیم ولی در کشتی اتفاق نیافتاده بود. این نشان می‌دهد که هم سیستم قوی‌ای در قسمت وادا ( کمیته ضد دوپینگ ) وجود دارد، از آن طرف هم نشان می‌دهد که خیلی از کشورها به صورت پیشرفته کار می‌کنند و به نوعی می‌شود گفت که ۷-۸ سالی از سیستم ضد دوپینگ دنیا جلو هستند و به نظرم باید کنترل را در این موضوع بیشتر کرد.

 

این قهرمان در ادامه بیان کرد: قطعا لذتی که قهرمانی در زمان المپیک داشت و من روی سکوی اول المپیک می‌رفتم خیلی بهتر و بیشتر بود ولی در هر صورت طلا، طلا است و برای ورزشکار این موضوع هر زمانی اتفاق بیافتد شیرین است.

قاسمی در خصوص پروسه تحویل مدال، گفت: این چیزی که به بنده اعلام کردند، من باید مدال، حکم و یک بگی هست که با آرم المپیک برای هر ورزشکاری مختص خودش طراحی می‌شود که آنها و به‌علاوه حکم را باید تحویل کمیته المپیک ایران بدهم و کمیته‌ملی المپیک آنها را برای کمیته بین‌المللی المپیک می‌فرستند و آنها هم مدال، حکم و بگ مربوط به من را ارسال می‌کنند.

وی ادامه داد: هنوز خودم هم نمی‌دانم به چه صورت انجام خواهد شد ولی امیدوارم این اتفاق هم هر چه زودتر بیافتد.

قاسمی در بخشی دیگری از صحبت‌هایش درباره حضورش در جمع مربیان کشتی و با اعلام خبر لژیونر شدنش، گفت: یک پیشنهاد همکاری از جنوب شرق آسیا و کشور کامبوج داشتم که از طرف کمیته ملی المپیک این کشور و چند ماهی بود که از من برای حضور در این کشور درخواست شده بود تا امکانات آنها را ببینم و اگر شرایط مهیا باشد، به  رشد کشتی این کشور کمک کنم.

وی ادامه داد: آموزش مربیان، کشتی‌گیران خواسته این کشور از من بود تا در هر صورت کشتی این کشور را یک سروسامانی بدهم. من هم آمدم و دیدم شرایط این کشور شرایط خوبی است و زیرساخت‌های خوبی دارند و سرمایه‌گذاری‌های خوبی هم در ورزش انجام داده‌اند و من هم فعلا اینجا به‌عنوان مربی مشغول به کار شده ام.

پیش از این نیز در رشته وزنه‌برداری مدال طلای نواب نصیر شلال و نقره کیانوش رستمی در حاشیه المپیک توکیو تحویل کادر سرپرستی کاروان ایران شد.